Advertentie
relatiegeschenkenpagina.nl | digit EZ mouse relatiegeschenkenpagina.nl | digit EZ mouse relatiegeschenkenpagina.nl | digit EZ mouse relatiegeschenkenpagina.nl | digit EZ mouse
relatiegeschenkenpagina.nl | bluedelftgadgets relatiegeschenkenpagina.nl | bluedelftgadgets relatiegeschenkenpagina.nl | bluedelftgadgets relatiegeschenkenpagina.nl | bluedelftgadgets
relatiegeschenkenpagina.nl | douglas john enterprise relatiegeschenkenpagina.nl | douglas john enterprise
Wat is een QR code

De letters Q en R zijn afkgekort van Quick Response ("snelle reactie"), genaamd QR. De qr code is ontwikkeld om vlug decodeerbaar te zijn.
Oorspronkelijk waren QR-codes gebruikt in de auto industrie en ontworpen en gebruikt voor de identificatie van auto-onderdelen, maar de qr codes worden in Japan inmiddels gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en visitekaartjes. De code is in Nederland terug te vinden op de e-tickets van de NS, maar steeds vaker op posters, tijdschriften en zelfs op t shirts en paraplu's.

Denso is een toeleverancier van Toyota en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een tweedimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. In Japan beschikte men echter al vroeg over gsm-telefoons met camera's en internettoegang (i-mode). Zo ontstond het idee de QR-code te gebruiken voor het aanbieden van een URL. De URL wordt hierbij gecodeerd tot een QR-code, die wordt afgedrukt in een tijdschrift, op een poster, of op de verpakking van een product.

De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond.

Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL. Tegenwoordig beschikken alle smartphones over een QR-codescanner.

Recente scanners op mobiele telefoons (Redlaser op iOS) hoeven niet meer eerst een foto te nemen om die vervolgens te analyseren. Deze scanners kunnen realtime een QR-code scannen, waarmee het scannen van QR-codes ook echt snel wordt.

Op een vergelijkbare manier kunnen e-mailadressen, contactinformatie (vCards), agenda-afspraken, GEO-locaties, sms-berichten, telefoonnummers en teksten (maximaal 7089 tekens) worden aangeboden. Met een druk op de knop staat vervolgens bijvoorbeeld een afspraak in de agenda, of kan er genavigeerd worden naar een bepaalde locatie. De gescande GEO-coŲrdinaten worden daarbij rechtstreeks in het navigatieprogramma van de telefoon ingevoerd. 9292-OV werkt sinds 30 maart 2010 met QR-codes bij het reisadvies.
QR code
QR reader downloaden met uw mobiele telefoon.

NOKIA barcode reader
I-nigma reader
NeoReader
Beetagg
Quickmark
Link naar:
9292ov
Wikipedia over qr codes
QRcode.nu